koti-fiskarsissa-blogi-serafiina-edelmann

Kahden taiteilijan elämää!

Olemme molemmat esteetikkoja, ja kulinaristeja. Rakastamme historiaa, kaunista arkkitehtuuria, ja puutarhoja.

Olemme kumpainenkin asuneet pitkään pois Suomesta, Ilari Berliinissä ja Serafiina Lontoossa. Tavattuamme tiesimme nopeasti että haluamme rakentaa elämän yhdessä ja halusimme jäädä Suomeen ja mahdollisuus jäädä tällaiseen kulttuurihistorialliseen maisemaan Fiskarsiin on avannut meille mahdollisuuden inspiroitua omasta kotimaasta vielä lisää. Sen vuoksi halusimme kodin joka voi olla avoinna myös muille kuin meille.

Etsimme pitkään vanhaa taloa, jossa olisi ollut sopivasti yksi suurempi huone jonne voisimme toteuttaa haaveilemamme musiikkisalin ja joka olisi riittävän hyvässä kunnossa että osaisimme ja pystyisimme itse tekemään mahdollisimman paljon remonttia.

Monien kymmenien talojen jälkeen alkoi olla jo epätoivoinen olo.

Katsoimme ihan liian kaukaa emmekä nähneet lähelle.

Myyntiin meille sopivalla hinnalla tuli anoppilan viereiselle tontille rakennettu ekotalo jonka ostimme, sillä paikka on meille jo nyt tärkeä, hääjuhlamme vietettiin talon viereisessä puutarhassa heinäkuussa 2019 ja Heinäkuussa 2020 syntyneen tyttäremme Edithin mummola on vieressä. Elämä on kuin luonnostaan nivoutunut näiden talojen ja vanhojen puutarhojen ympärille.

Nyt kun talo on viimein meidän, aloitamme talon ”vanhennus projektin” sillä talo on ulkoa vanhan oloinen mutta sisältä talon rakennuttanut taho on tehnyt siitä modernin. Kaikki on siistiä ja puusepän kauniisti tehdyt puutappiliitokset hurmaavia joten meillä on mahtava aihio alkaa työstämään tästä kaunottaresta omaa helmeämme.

Pikkuhiljaa kerrallaan muutamme talo tunnelmaa nostalgisempaan suuntaan ja halusimme dokumentoida tätä prosessia muillekin sillä niin moni vanha talo on modernisoitu sisustukseltaan ja vanhan ajan tunnelma on menetetty, mutta ei onneksi ikuisesti.

Pienellä rahalla, kirppislöydöillä ja kekseliäisyydellä pääsee pitkälle on meidän tunnuslauseemme.

Pihalla ei kasvanut juuri mitään paitsi hyvin hoidettu nurmi joten senkin suhteen olemme alussa. Tarkoitus on rakentaa perinnepuutarha jonne kelpuutetaan vain vanhoja perinteisiä kasveja ja hedelmäpuita. Suutarinmäen talojen vanhat puutarhat inspiroivat meitä ja olemme saaneet ihanilta naapureiltamme jo nyt kasveja.

Talon salissa alkaa ”Hemma Festival”, jonne kutsumme taiteilijoita esiintymään intiimiin tilaan jolloin kokemus musiikista on erilainen kuin suurilla klubeilla. Sen lisäksi järjestämme pieniä kursseja ja tapahtumia! Watch this space, sillä vain taivas on rajana ja meillä on villi mielikuvistus!

❤️
Serafiina & Ilari