Kotipuutarhurin kätevä tarvikekori

Ei ole mikään salaisuus että olen aivan hurjan innokas puutarhan hoitaja, ja kun nyt viimein on oma piha mitä voi laittaa, minulla on lähtenyt homma lapasesta jo ennen kevättä.

Tilasin tosiaan Pioniseuran jäsenten kanssa hollannista ihania pionin juurakoita, sekä tein tilauksen Pionien koti nimisestä paikasta että saan pionintaimia jotta varmistan että puutarhassa kukkii edes jotakin tänä vuonna. Samoin olen kirjoittanut pohjoisessa olevalle puutarhalle tilausta jossa on erilaisia ruusuja ja perennoja vähän joka lähtöön ja tilaan vielä siemeniä jotka laitan kasvamaan tähän työpöydälle saliin.. niitä on kiva seurailla tässä. Istutuslaatikot puuttuu vielä mutta nekin hoituu. Pitänee istuttaa kukat niin että saan ne jaettua ikkunoille kun niillä alkaa olla liian ahdasta laatikossa.. eli on pidettävä järki päässä. Olen koko talven säästellyt vessapaperirullia joihin laitan multaa ja laitan kukat niihin kasvamaan ja voin istuttaa kaikkine päivineen kukkaset sitten maihin niin ettei tarvitse erikseen nähdä vaivaa sen eteen että poistelisin jotain muovihäkkyröitä ja tuleepahan paperiset rullat käyttöön eivätkä ole vai roskia. ne on tarkoitukseen ihan mahtavia. Laitan ne puoliksi joten ovat riittävän pieniä! Eli kaikelaisia valmisteluja.

Inspiroidun puutarhaohjelmista ja kuvittelen mielessäni miten jouhevasti kaikki tapahtuu keväällä.. Sen varmistamiseksi olen piirrellyt pientä suunnitelmaa puutarhasta ja valmistellut kevättä.

Tätä kaikkea pyörittelen mielessäni ja selailen nettikirppareita kotona kun ei koronan vuoksi missään voi oikeain käydä.. ja naapuri olikin laittanut ihanan korin myyntiin. Tämä ihanuus maksoi 5e, ja on ihan täydellinen puutarhakoriksi. Tänne mahtuu puutarhahansikkaat, polvisuojat, narut, rautalangat, leikkurit, istutuslapiot, harat, hanskat, siemenpussit ja sipulit, sekä iso pullo vettä juotavaksi kaiken touhun keskellä. Näen itseni jo lierihattu päässä haalareissa kaivuuhommissa.

Missä te muut säilytätte puutarhajuttuja? Minä haluan että ne on kädensaatavilla joten kaunis kori portaiden alla eteisessä on mitä ihanteellisin tähän hommaan.

Leave a Comment