Hotelli Punkaharju

Mikä ihmeellisen ihana viikonloppu meillä onkaan takana!

Kävimme musisoimassa Punkaharjulla Hotelli Punkaharjussa. Olen niin vaikuttunut oikeastaan kaikesta hotellilla että minun on pakko kirjoittaa siitä tänne! Jestas mikä paikka. Meidät oli majoitettu sviittiin nimeltä Tohtori Vikmann. Sviitti sijaitsi hotellin toisessa rakennuksessa jonka nimi oli Keisarinna. Vaaleanpunainen huvila seisoo mäntyjen keskellä hotellin vieressä ja siellä on aivan oma ihana rauha. Sviitti oli henkeäsalpaava. Kun astuu sviitin olohuoneeseen, värit, kakluuni, tapetit, olivat henkeäsalpaavan kauniit. Huoneesta johti pariovet parvekkeelle josta oli näkymä järvelle, ja ihanaan männikköön, harjuille. Sänky oli leveä ja sopivan napakka, kaikki oli jotenkin vain todella ihanan rauhaisaa ja viehättävää. Jopa Keisarinnan aula oli suloinen.

Oma asiansa on Hotelli Punkaharjun henkilökunta.

Näkee että he kaikki viihtyvät työpaikallaan, sillä heistä paistoi ihana yhteishenki ja sellainen aivan erityinen kyky saada vieraat tuntemaan itsensä aivan erityiseksi. Jokainen kohtaamani henkilökunnan jäsen tekivät juuri sen pienen extran mitä ei synny ellei porukka ole todella rautaisia ammattilaisia. En ole saanut niin loistavaa asiakaspalvelua missään muualla Suomessa kuin juuri täällä Hotelli Punkaharjussa. Kaikki sujuu niin vaivattoman jouhevasti että se on aivan ihmeellistä. Henkilökunnalla on maaginen taito olla läsnä. Kiitos teille kaikille jotka teitte meidän vierailusta meille aivan erityisen.

Ruoka oli jokaisella aterialla aivan oma lukunsa. Se oli kauniisti aseteltu, maut olivat suussa sulavia, ja runsaita, ja annokset sopivan kokoisia. Jokainen maku täydensi toinen toistaan ja annoksissa oli hurmaavia yksityiskohtia ja raikasta otetta. Lähiruokaa, ja samalla moderni ote Suomalaiseen ruokakulttuuriin!

Aamiainen ansaitsee oman mainintansa sillä olen aina inhonnut ketjuhotellien aamiasen paistettujen nakkien ja pekonien ja munien lemua sekä teollisuuskeittiömäisiä makuja.. mitään näistä ei näkynyt Hotelli Punkaharjussa.

Aamiaisella oli  (en ehkä osaa sanoa ihan oikeita nimityksiä edes kaikille herkuille) hotellin keittiön omia antimia, tuoretta kahvia, teetä,  tuoretta ihanaa omenamehua, herkullista leipää, piirakoita, ihania juustoja, laadukasta  mureaa pehmeää paahtopaistia, sienisalaattia, vihreää salaattia, munavoita, keitettyjä munia, hotellin omaa paahdettua pähkinäistä mysliä, puuroa, jugurttia, savumuikkulevitettä. Kaikki oli laadukasta ja raikasta, ja juuri sellaista kuin toivoin! Paras hotelliaamiainen ikinä. Asiaan auttoi toki myös huikaiseva maisema, meitä nimittäin yllätettiin ensilumella. Kävimme nukkumaan vihreässä maisemassa ja heräsimme huikaisevaan lumiseen harjumaisemaan josta saimme nauttia aamaishuoneessa sillä sieltä avautui järvelle ja harjuille huikaiseva maisema.

Tätä voisi jo sanoa että: Table with view!!

Hotellin sisustus on mielestäni todella viehättävä. Sisustuksessa on yhdistelty sopivasti nostalgisia ja moderneja kalusteita ja valittu rohkeita värejä, ja tapettien kuoseja ja muotoja. Hauska yksityiskohta on hotellin ikkunoiden suloinen koristekuvio joka toistuu Ruokasalin lamppujen mahtavissa varjostimissa ja jopa huoneiden kahviastiastoissa. Kaikki oli runsasta ja samalla selkeää. Mahdotonta edes kuvailla. Ihanaa joka tapauksessa. Tunnelmat vaihtuivat tilojen mukaan, ja kutsuivat viivähtämään äärellään. Antaa katseen levätä taiteessa, tai vaikka Saimin keräilemässä värikkäässä lasikokoelmassa lasiverandan ja ruokasalin välisissä ikkunoissa.

Ympärillä ihastuttavat harjumaisemat olivat myös erityinen kokemus näin syksyllä. Olen nimittäin vieraillut Punkaharjulla tätä ennen vain kesäaikaan. Nyt taidan jopa fanittaa syksyä enemmän vaikka uimaan en tarkene mennä olen niin vilukissa. Ehkä saunasta? Hotellin lähialueen polut ovat kunnostettu ja reitit merkitty niin että se ei häiritse metsässä kävellessä vaan fiilis siitä että kävelee metsässä omia polkujaan säilyy koko ajan.  Aivan kuin olisimme kävelleet jossain henkeäsalpaavan kauniissa maalauksessa. Honkien punaiset rungot, rauhallisen vihreä maisema, ja hillitysti kimmeltävä järvi. Uudet hienot graniittiportaat ja reitiltä löytyvät opastaulut runollisine teksteineen täydensivät kävelyretkeämme. Kirpeä syksyinen sää punerrutti posket ja saimme maittavan lounaan suoraan lenkiltä palatessamme.

Hotellin emännän Saimin rakkaus taiteeseen ja designiin näkyy ihanasti kaikkialla. Pieniä yksityiskohtia siellä täällä, ei mitään liikaa. Taidemaalareiden näyttelyjä sekä konsertteja. Tuli sellainen tunne että tuo Hotelli Punkaharjun historia taiteilijoiden ja kulttuuriväen rakastamana paikkana on saanut uuden energian ja historian jatkumo taiteen ja taiteilijoiden parissa jatkuu ihanasti tänäkin päivänä. Siitä kiitos ihmiselle joka ymmärtää kulttuurin arvon eli Saimille. Oli ihanaa olla osana tätä kulttuurin juhlaa!

Kaikessa näkyy harkittu hyvällä maulla valittu kokonaisuus. Mikään ei riitele minkään kanssa vaan kokonaisuus on kerrassaan harmoninen. En keksi riittäviä ylistyssanoja kuvaamaan sitä tunnetta mikä oli viikonlopun jälkeen kun käänsimme auton keulan kohti Fiskarsia ja aloitimme kotimatkan. Istuimme autossa alkumatkan hiljaa, kummatkin tätä ihanaa kokemusta makustellen.

Kiitos Saimi, kiitos siitä millaisen kokemuksen saimme ja kiitos siitä kulttuuriteosta jonka olet tehnyt kun olet omistautunut Hotelli Punkaharjulle tällaisella sielulla ja palolla. Olet onnistunut loistavasti luomaan jotakin aivan erityistä, persoonasi näkyy ihanasti hotellilla. Kiitos kiitos kiitos!

Menkää ihmiset nauttimaan Hotelli Punkaharjun vieraanvaraisuudesta!! Tämä on aivan mahtava matkakohde kiireisille kaupunkilaisille tai romanttista viikonloppua halajaville.

Odotan ilolla että pääsen tänne takaisin 4.3.2023  jolloin Ilarin säveltämä ”Punkaharju soi” teos saa maailman ensi-iltansa Hotelli Punkaharjulla, samana iltana minä ja Ilari esitämme myös Toni Edelmannin lauluja.

Samalla kun Ilarin teos soi,  harju hotellin alapuolella saa kaunistuksekseen runoilija ja arkkitehti Juhani Harjun suunnitteleman valoteoksen ja illan kruunaa shampanja maistelut ja ihana ruoka sekä tietenkin vanhan rakkaan ystävän seura.

Kannattaa muuten varata lippunsa tähän erityiseen iltaan jo valmiiksi sillä jos joku on varmaa niin se että ilta tulee olemaan täynnä säihkettä, , herkkuja, iloa, musiikkia ja taidetta! Varaukset ja tiedustelut Hotelli Punkaharjun upeilta sivulta:

Leave a Comment