Helppo Tiramisu

Meillä kun asuu tuo pian 8kk ikäinen Edith on kaiken tapahduttava nopeasti.. eli valitettavasti on aika vähän mihinkään ah niin ihanaan Slow cooking kokemuksiin.. Halutaan nopeasti ja hyvää. Meidän molempien lemppari jälkiruoka on Tiramisu josta olenkin kehitellyt nopean ja helpon version.

Tarvitset:

1 purkki Valion Irish Coffee rahkaa tai Vanilja rahkaa. (Irish coffee antaa kivan voimakkaamman maun kuin vanilja joka kaipaa seurakseen sitten Amaretto likööriä kahviin sekoitettuna.)

1 purkki vispikermaa

puolikas paketti Savoiardi keksejä

2.5dl vahvaa kahvia

Vanhan ajan vahvaa kaakaojauhetta

Koristukset oman mielen mukaan.

 

1.Keitä kahvia! Itse tein kahvin instant kahvista jotta sain siitä oikein tosi vahvaa kun pidän kahvin mausta.

2.vatkaa kerma kermavaahdoksi ja sekoita siihen irish coffee rahka.

3.laita astian pohjalle Savoyard keksejä ja kostuta ne reilusti kahvilla (laitoin isolla lusikalla lurutellen kahvia keksien päälle. )

4.Laita reilu kerros kermarahka seosta.

5.sirottele kaakaojauhetta kaiken päälle.

6.Toista kunnes kerroksia on niin monta kuin haluat. Jos syöjiä on enemmän niin kannattaa tehdä kaksinkertaisilla määrillä tämä ohje.

Viimeinen kerros joka jää päällimmäiseksi on tuo kermarahka sekoitus jonka päälle sirotellaan kaakaojauhetta. Sen saa tasaisesti helpoiten kun laittaa kaakaojauhetta pikkuisen esim. tiheään siivilään (itse nappasin Ilarin tee siivilän.. sori Ilari) ja sihvilöin sillä kaakaojauheet tasaiseksi ja laitoin koristeeksi suklaamunia! )

Astiaksi kannattaa valita läpinäkyvä astia sillä tiramisun ihanat raidalliset kerrokset tulevat esiin.

 

Leave a Comment