Astiakeräilyn alku; Arabian Lotta astiasto

Ostan aivan kaiken kirppikseltä, siitä on tullut tavallaan osa päivittäistä toimintatapaa että jos on jokin asia mitä tarvitaan, katson aina ekana tori sivuston tarjonnan. Sieltä on suurin osa viimeisen vuoden löydöistäni sillä pandemian vuoksi kirppiksillä käynti ei ole ollut itsestäänselvyys ja haluan silti kierrättää. Tämä alkoi täysmittaisesti oikeastaan 2015 kun tulin kesälomalle Suomeen Lontoosta jossa silloin asuin ja piti ostaa kesäasuntoon perus astioita ja muita juttuja ja yritin päästä halvalla. Ajattelin että tämä on tällainen kokeilu että mitä kaikkea voin ostaa kotiin käytettynä. Lopultahan kävi niin että ostin aivan kaiken patjaa ja tyynyä ja peittoa lukuunottamatta käytettynä. Mitä kaikkea ihmiset heittävätkään pois. Astiakeräily alkoi oikeastaan lähteä vähän käsistä tuolloin.. Ostin tosi edullisesti tietämättänni Arabian ”Lotta” astiaston syviä lautasia pinon ihan muutamalla eurolla.

Kun sitten mietiskelin että olisipa hauska löytää samanlaisia lisää oli homma selvä.. Olen keräillyt tuota sarjaa pikkuhiljaa nyt jo siitä lähtien ja onnistunutkin saamaan aika kivan setin aikaan. Ne ovat ihania ja nostalgisia ja niihin liittyy liikuttava tarina. Kun Lotta Svärd järjestö aikanaan lakkautettiin näiden asioiden myynnillä tuettiin Lottia. Sininen väri on kaunis Suomenlipun sininen ja mm. liemimaljan kannessa on kokardi. Käytän näitä astioita ainoastaan juhlapäivinä. Olenkin siitä hupsu että talossamme on useita astiakaappeja ja niiden sisältö on vuorotellen käytössä. Laitan niitä muitakin tänne blogiin esille pikkuhiljaa.

Comments

    1. Author

      Olen halvimmillani löytänyt kermanekan 5e ja olen ostanut näitä astioita pikkuhiljaa. Eli vaikea sanoa kokonaishintaa. Niitä löytää tosi eri hinnoilla netistä. Olen pahoillani ettei minusta ole oikein parempaa apua.

Leave a Comment